Stifteren
Silkeborg Taekwondo klub's stifter Frits Thomsen
Han var sammen med vor daværende forbundsformand Gunnar Sørensen med til det enorme arbejde, at indføre Taekwondo i Danmark.
Efter at have trænet en periode i Åbenrå, rejste Frits til Silkeborg, hvor han trænede judo i Silkeborg judoklub. Han opnåede 1. Dan i judo og kunne bl.a. tegne sig for flere danske mesterskaber , en 3'dieplads ved EM og mange andre fornemme placeringer indenfor judo.
Der gik dog ikke lang tid, før Frits oprettede en taekwondo afdeling, og medlemstallet steg hurtigt. Der blev på dette tidspunkt trænet efter ITFsystemet og vi var alle medlem af Judounionen. Efter nogle år med visse uoverensstemmelser indenfor unionens taekwondoledere, tog Frits sin rygsæk på nakken og rejste på stop til Holland. Målet for denne "lille" fodtur hed Seo Myung Soo nu 7. Dan, som efter Frits' ankomst fandt, at dansk taekwondo nok havde brug for endnu et gradueringsberettiget sortbælte. Det var Frits' mening, at arbejde mellem træningerne, for at få penge til mad, overnatning, graduering, osv. Soo sagde derimod, at det skulle han ikke tænke på. lian havde en gård på landet hvor Frits kunne overnatte , og hvad træningen angik, så kunne han betragte den som en gave p.g.a. den sjældne fanatiske indstilling, han var kommet derned med.
I Silkeborg foretog vi en indsamling, hvorefter ca. 2ooo kr. blev sendt til Holland. Så behøvede hjemturen da i hvert tilfælde ikke at foregå til fods eller på tommelfingeren. Frits kom hjem efter ca. 14 dage med 1. dan både i ITF og WTF systemet. Han var stærkt medtaget efter 6-8 timers træning hver eneste dag, men som han sagde, ville han ikke tage hjem uden diplomet, uanset om det så betød, at det ville tage år. Således kom WTF-systemet altså til Silkeborg.
I 1975 blev Taekwondo afdelingen skilt fra Judoklubben, og Frits oprettede den klub hele landet altid vil kende som Silkeborg Taekwondo Klub. Her var han både formand og cheftræner gennem 2 år, hvorefter han afgav formandsposten til fordel for træneruerningen. Det skal lier pointeres, at Frits ved siden af dette tidskrævende erhverv læste psykoloe, i på Århus universitet, og at han ved sin død kun manglede ca. -½ års læsetid. De der kendte ham, vidste , at han var utrolig sej og udholdende, hvilket naturligvis smittede ret kraftigt af på hans kæmpere.
Efter Silkeborg kom ind i DTF, viste han, at han var den uforlignelige coatch, der kunne sætte selv den mest pessimistiske kæmper op til at ligne en sulten tiger der ikke havde spist i et par uger. hans evner til at kikke modstandernes kæmpere ud, var ligeledes uovertruffet, hvilket man også kunne se ved, at de kæmpere Frits havde næsten altid gjorde sig utrolig fordelagtigt bemærket i kampene. Som STK-kæmper var man aldrig bange for at stille op i en kamp, for man vidste, at der faktisk ikke var den ting Frits ikke ville gøre for sine kæmpere, hvilket også andre DTF-medlemmer har måttet sande adskillige , gange. Frits havde en utrolig indflydelse på sine folk. De lærte virkelig at stole på sig selv, hvilket betød et utal af sejre til Silkeborg.
I slutningen af sin karriere gjorde Frits sig bemærket på forbundsplan ved bl.a. at lede kampsektionen. Det var ham, der nedfældede de første og mest grundliggende regler både for holdturneringen og de individuelle kampe. Han indførte også det meget omdiskuterede taber/vinder opstillingssystem, efter hvilket forbundet kørte de regionale mesterskaber samt DM.
Mange kendte Frits som den,dervari stand til at gennemskue og engagere sig i selv de meste indviklede forbundsbeslutninger, hvilket ofte resulterede i heftige diskussioner med mange ledende ansigter i DTF.
I 1978, efter den flotte præstation at havde erhvervet sig 2. Dan, blev Frits træner for landsholdet, med hvilket han gjorde en umådelig stor indsats, indtil han overlod hvervet til Torben Nilsen.
Man kan vist roligt sige, at dansk taekwondo havde mistet en stor mand og at det var alt for tidligt han gik fra os.
Født ..46 - død 03.10.79 efter 2 ugers sygdom (betændelse i hjertesækken).
Taekwondo start ?
Stifter af STK og den person der har præget klubben mest. Selvom han kun levede de første 4 år af klubbens historie, er hans holdning til taekwondo og Dansk Taekwondo Forbund mere eller mindre ført videre af hans elever Carsten Mikkelsen, Per Kjær, Jørgen U. Andersen og Jørn Hansen.
Frits havde stor indflydelse på dansk taekwondo i opstartsfasen, hvor han sammen med Gunnar Sørensen udførte et stort arbejde.
Han sad i DTF’s bestyrelse 24.04.77 til 12.09.78, hvor han var leder af kampsektionen (turneringsudvalget), landsholdsleder og landsholdtræner.
En af hans opgaver var at udforme kampreglerne så de passede til danske forhold.
Han var en ret kontroversiel personlighed og i mange forhold i opposition til bestyrelsen, hvilket uden tvivl var grunden til at han stoppede i utide.
Frits var en af de allerførste danske WTF-danbærere (hvis ikke den første), da han bestod 1. dan graduering hos Seo Myung Soo i Holland 10.04.75. Gradueringen var samtidig også ITF 1. dan.
Før gradueringen var gået nogle ugers intensiv træning med Seo.
D. 19.07.77 bestod han 2. dan.
Også som en af de første bestod han WTF kurset som international dommer 11.09.77.
Frits havde en meget kompromisløs holdning til træning og stævndeltagelse og mente at kun hvis man ville yde en ultimativ indsats kunne man være med. Det smittede af på holdningen til klubliv, som han mente var unødvendigt og STK’s leje af klublokaler var en af grundene til at han meldte sig ud 17.08.77.
Han fortsatte dog som lønnet træner og skabte nogle store resultater, bla. i holdturneringen 1976-77, hvor STK vandt guld i både 1. division, 2. division og junior.
Han var en fantastisk sekundant, som kunne få sine kæmpere til at yde mere end deres maksimale. Det var dengang hvor kampvilje og angrebslyst var lige så væsentlige som tekniske færdigheder.
Frits startede egentlig med judo, hvor han opnåede 1. dan inden han skiftede til taekwondo. Som judokæmper opnåede han en del fine resultater, bla. flere danske mesterskaber og en 3.plads ved EM.
Det var da også i judoklubben at han startede en taekwondo-afdeling, som hurtigt overgik judo rent medlemsmæssigt.
Ved siden af taekwondo, var Frits uddannet snedker og var ved sin død kun ca. ½ år fra den afsluttende eksamen på psykologistudiet.